Pizza cu ouă de prepeliţă

Ursan Anisoara, Cernavoda   Copy jpeg

O reţetă inedită de pizza ne-a trimis doamna Ursan Anisoara din Cernavodă. Suntem siguri ca este delicioasa!

De ce ai nevoie pentru pizza cu ouă de prepeliţă

Pentru aluat

350 g făină albă

1 praf de sare

200 ml apă călduţă

15 g drojdie proaspătă

1 lingură de ulei

Pentru umplutură

1 piept de pui afumat tăiat cubuleţe

50 g muşchiuleţ tăiat cubuleţe

200 g caşcaval

3 linguri suc de roşii

1 praf de condimente de pizza

1 linguriţă de legume deshidratate fără sare

1 ou

12 ouă proaspete de prepeliţă

ulei, pentru uns

Cum se prepară pizza cu ouă de prepeliţă

Frămânţi bine un aluat elastic din făină şi apă călduţă în care dizolvi sarea, drojdia şi uleiul, şi îl laşi să se odihnească 15 minute. Îl întinzi cu un sucitor într-o foaie groasă de 5 centimetri, pe care o pui în tava unsă cu un pic de ulei. Deasupra aluatului întinzi sucul de roşii peste care presari condimentele, razi jumătate din caşcaval, aşezi pe toată suprafaţa cubuleţele de muşchiuleţ şi de pui. Întinzi oul bătut bine, razi restul de caşcaval şi repartizezi frumos ouăle de prepeliţă, pe margine. Laşi la cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20 de minute. Portionezi cât e caldă.