Plachie de crap

plachie de crap jpeg

Mulţumim Georgetei Porceanu din Bucureşti pentru această reţetă.

Ingrediente

1,300 kg trunchi de crap 3 cepe mari 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 400 g roşii în bulion 200 ml vin alb 4-5 linguri ulei sare piper 1 frunză de dafin pătrunjel verde ulei

Mod de preparare

Cureţi, speli şi usuci peştele, apoi îl tai în bucăţi potrivite. Le dai cu sare, atât în interior, cât şi exterior şi le laşi 30 de minute, apoi le prăjeşti uşor, doar cât să se facă pe jumătate.

Separat, încingi cinci linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată peştişori, o ţii până când devine sticloasă şi adaugi ardeiul tăiat fâşii, apoi, după 2-3 minute, pui roşiile, frunza de fafin, sare şi piper, după gust. Ţii la fiert 10 minute, adaugi usturoiul pisat şi torni vinul. Laşi să fiarbă să se combine aromele, torni sosul format într-o tavă şi aşezi în el feliile de peşte. Dai la cuptor, la foc mediu, 40 de minute. Stropeşti, din când în când, peştele cu sosul din tavă. Serveşti plachia presărată cu pătrunjel tăiat fin.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg