Plăcintă cu brânză şi spanac

Untitled jpeg

Doamna Eliza Corovancă din Galaţi ne-a trimis reţeta ei preferată de plăcintă cu brânză şi spanac.

De ce ai nevoie pentru plăcintă

Pentru foi 

500 g făină

1 ou

25 g ulei sau unt topit

25 g drojdie

1 linguriţă sare

300 ml lapte cald

1 lingura de zahar

Pentru umplutură

500  g spanac proaspăt sau congelat

300 g brânză telemea nu foarte sărată

200 g caşcaval

150 g brânză feta

2 ouă

1 lingură  griş

150 g smântână sau iaurt gras

Pentru decor

seminţe de mac dovleac şi floarea soarelui  susan

Mod de preparare

Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus   amestecam drojdia cu zaharul şi puţin lapte cald  facem o adâncitură în faina şi adăugăm drojdia sarea oul şi laptele cald amestecam uşor şi formăm aluatul apoi cu maiinile unse cu ulei sau unt frământăm un aluat elastic pe care îl lăsăm la crescut

Pentru umplutură, decongelam  spanacul sau pe cel. proaspăt îl oparim puţin în apă cu puţină sare amestecam toate ingredientele şi le lăsăm deoparte

Când a crescut aluatul îl împărţim în două din prima foaie facem un cerc pe care îl aşezăm pe o tava pe hârtia de copt in mijloc aşezăm o grămăjoară de spanac cu brânză apoi le marginile foi de jur împrejur aşezăm compoziţia  venim cu a doua foaie peste aşezăm un bol in mijloc şi netezim uşor peste compoziţie cu un cuţit crestam uşor aluatul şi răsucind bucăţile dau impresia unei petale de flori  de unge cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte de presară micul de seminţe şi de coace la 180 gr cam 40 minute