Plăcintă cu brânză şi spanac

Doamna Eliza Corovancă din Galaţi ne-a trimis reţeta ei preferată de plăcintă cu brânză şi spanac.
De ce ai nevoie pentru plăcintă
Pentru foi
500 g făină
1 ou
25 g ulei sau unt topit
25 g drojdie
1 linguriţă sare
300 ml lapte cald
1 lingura de zahar
Pentru umplutură
500 g spanac proaspăt sau congelat
300 g brânză telemea nu foarte sărată
200 g caşcaval
150 g brânză feta
2 ouă
1 lingură griş
150 g smântână sau iaurt gras
Pentru decor
seminţe de mac dovleac şi floarea soarelui susan
Mod de preparare
Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus amestecam drojdia cu zaharul şi puţin lapte cald facem o adâncitură în faina şi adăugăm drojdia sarea oul şi laptele cald amestecam uşor şi formăm aluatul apoi cu maiinile unse cu ulei sau unt frământăm un aluat elastic pe care îl lăsăm la crescut
Pentru umplutură, decongelam spanacul sau pe cel. proaspăt îl oparim puţin în apă cu puţină sare amestecam toate ingredientele şi le lăsăm deoparte
Când a crescut aluatul îl împărţim în două din prima foaie facem un cerc pe care îl aşezăm pe o tava pe hârtia de copt in mijloc aşezăm o grămăjoară de spanac cu brânză apoi le marginile foi de jur împrejur aşezăm compoziţia venim cu a doua foaie peste aşezăm un bol in mijloc şi netezim uşor peste compoziţie cu un cuţit crestam uşor aluatul şi răsucind bucăţile dau impresia unei petale de flori de unge cu gălbenuş amestecat cu puţin lapte de presară micul de seminţe şi de coace la 180 gr cam 40 minute