Plăcintă cu carne

placinta cu carne jpeg

Mulţumim Adrianei Mariana Rada din Oradea pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 600 gr faina 4 linguri pline cu untura de porc 4 linguri smantana 2 oua 50 gr lapte + drojdie cat o nuca sare

700 gr carne de porc tocata

2 cepe mari

2 oua

1 lingura pasta de ardei (proaspata facuta din ardei rosu)

frunze de marar si patrunjel verde

4 linguri pesmet

sare

piper

1 galbenus(pentru uns deasupra)

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac 2 foi).Pentru umplutura se caleste ceapa taiata marunt apoi punem carnea de porc tocata si se lasa pe foc pana se schimba culoarea.Apoi se adauga pasta de ardei si se mai lasa cam 20 minute pana se patrunde carnea(daca trebuie se adauga din cand in cand apa ca sa nu se prinda de tigaie).La final adaugam ouale,frunzele de marar si patrunjel,sare,piperul si la urma pesmetul.

Intr-o tava dreptunghiulara se pune o foaie din aluat apoi umplutura apoi a doua foaie pe care o intepam cu furculita.Deasupra ungem foaia cu galbenus de ou.Se coace la foc potrivit cam 35-40 minute pana deasupra e rumena.E o placinta ideala ca aperitiv .Merita incercata.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg