Plăcintă cu dovleac

20170813 222749 jpeg

Ce desert este mai potrivit în sezonul rece decât plăcinta de dovleac? De asta ne-a convins doamna Florentina Seiciuc din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru plăcintă de dovleac

400 g făină

7 linguri ulei

7 linguri zahăr

7 linguri lapte

esenţă de vanilie

1 ou

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 gălbenuş

lapte

zahăr pudră, pentru decor

Pentru umplutură

dovleac ras şi călit cu zahăr şi scorţişoară, după gust

Cum se face plăcinta de dovleac

Pentru foi, combini toate ingredientele, frămânţi aluatul, îl laşi să se odihnească, apoi îl împarţi în două bucăţi egale. Întinzi prima bucată pe o masă presărată cu făină, iar foaia obţinută o aşezi într-o tavă tapetată. Răstorni dovleacul răcit, iar deasupra pui cealaltă foaie de aluat întinsă şi o înţepi din loc în loc. Baţi gălbenuşul amestecat cu puţin lapte şi dai plăcinta la cuptorul încins 30 de minute. O serveşti decorată cu zahăr pudră.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg