Plăcintă cu dovleac

placinta cu dovleac 1 jpeg

Îi mulţumim lui Gabriel Sălăgean din Lupeni pentru că ne-a trimis la redacţie această reţetă.

Ingrediente

500 g dovleac 250 ml apă 250 g zahăr 2 ouă făină 1 praf de sare 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Pregăteşti o cocă din apă, ouă, făină, sare şi ulei. Dacă încă se lipeşte de mâini, mai pui puţină făină. Pudrezi masa sau planşeta cu făină şi întinzi din aluat o foaie cât se poate de subţire. Cureţi şi dai dovleacul prin răzătoarea mare şi amesteci cu zahărul. Aşezi într-o tavă jumătate din cocă, apoi întinzi peste cocă compoziţia de dovleac cu zahăr. Ulterior, întinzi şi celălalt strat de cocă. Ungi plăcinta cu ulei şi o dai la cuptor 45 de minute, la foc mediu.

Sfat: Amesteci dovleacul crud cu zahăr.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg