Plăcintă cu dovleac

Îi mulţumim lui Gabriel Sălăgean din Lupeni pentru că ne-a trimis la redacţie această reţetă.
Ingrediente
500 g dovleac 250 ml apă 250 g zahăr 2 ouă făină 1 praf de sare 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Pregăteşti o cocă din apă, ouă, făină, sare şi ulei. Dacă încă se lipeşte de mâini, mai pui puţină făină. Pudrezi masa sau planşeta cu făină şi întinzi din aluat o foaie cât se poate de subţire. Cureţi şi dai dovleacul prin răzătoarea mare şi amesteci cu zahărul. Aşezi într-o tavă jumătate din cocă, apoi întinzi peste cocă compoziţia de dovleac cu zahăr. Ulterior, întinzi şi celălalt strat de cocă. Ungi plăcinta cu ulei şi o dai la cuptor 45 de minute, la foc mediu.
Sfat: Amesteci dovleacul crud cu zahăr.