Plăcintă cu gutui şi nucă

Doamna Nicoleta Petre din localitatea Gorgota ne-a trimis cea mai bună reţetă de plăcintă cu gutui şi nucă.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu gutui şi nucă
500 g făină
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat.
6 ouă
Pentru umplutură
6 mere mari
2 gutui
5 linguri zahăr
2 linguri stafide
50 g miez de nucă zdrobit
coajă de lămâie rasă
1 praf de scorţişoară
2 linguri biscuiţi măcinaţi sau pesmet
Pentru decor
500 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Cum se prepară plăcinta cu gutui şi nucă
Cureţi merele şi gutuile de coajă, le dai pe răzătoarea mare, le amesteci cu zahărul, scorţişoara şi coaja rasă de lămâie şi le căleşti, amestecând permanent, până scade zeama. Spre sfârşitul călirii, adaugi stafidele şi laşi să se răcească.
Amesteci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, puţin câte puţin, zahărul vanilat şi, treptat, făina cernută cu praful de copt. Amesteci şi frămânţi bine până vei obţine un aluat omogen, mai tare. Se întinde aluatul într-o foaie groasă, pe care apoi o aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Presari pe deasupra biscuiţii măcinaţi, apoi fructele călite şi nucile zdrobite. Se mai întinde o foaie pentru a acoperi plăcinta.
Dai tava la cuptorul bine încins, pentru 45 de minute. Tai plăcinta şi o serveşti cu zahăr pudră.