Plăcintă cu mere

poza placinta cu mere1 (1) jpeg

Niculina Bădica din comuna Răcari din judeţul Dâmboviţa a „spart gheaţa“ şi ne-a trimis la redacţie prim areţetă. Nouă ne-a plăcut! Sperăm ca aceasta placinta cu mere să fie şi pe gustul vostru!

Ingrediente

200g margarină 100g zahăr 300g făină 1 ou un pliculeţ praf de copt un vârf de sare vanilie 1,5kg mere 7 linguri de zahăr o linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Începem cu umplutura: curăţăm merele, le dăm pe răzătoare şi le punem pe foc într-o oală cu zahărul şi scorţişoara. Amestecăm până când se absoarbe tot sucul. Batem bine margarina (sau dacă nu aveti folosiţi unt) cu zahărul până se omogenizează, adăugăm sarea, vanilia, praful de copt şi oul. Amestecăm bine şi punem toată făina.

Frământăm bine şi întindem două foi din aluat. Intindem într-o tavă prima foaie de placinta, şi punem umplutura. Acoperim cu a doua foaie, o înţepăm din loc în loc cu furculiţa şi dăm placinta cu mere la cuptor până se rumeneşte la suprafaţă. Când e gata o scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească si pudrăm placinta cu mere cu zahăr.

Placinta cu mere se poate unge cu un gălbenuş de ou foaia de la suprafaţă, până să o punem la cuptor!

Placinta de post cu nuca si gem

Placinta de post cu nuca si gem

Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.