Plăcintă cu vişine

Digital StillCamera jpeg

Elena şi Mihnea Stănescu din Timişoara, mamă şi fiu, au pregătit pentru tine o delicioasă reţetă de plăcintă cu vişine, preferata familiei. De ce n-ar fi şi a familiei tale? Merită să o încerci! Ingrediente

8 ouă

300 gr făină

200 gr zahăr tos

1 pliculeţ praf de copt

3 pliculeţe zahăr vanilinat

100 gr ulei

1 kg vişine fără sâmburi

zahăr pentru pudrat

Mod de preparare

Vişinile se pun în zahăr cu o seară înainte, după ce, în prealabil, le-am scos sâmburii. Înaine cu jumătate de oră de a începe să pregătim placinta cu visine, le punem la scurs într-o strecurătoare.

Făina se pune într-un bol şi se amestecă cu praful de copt. Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le punem în două boluri. Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul tos, zahărul vanilinat şi amestecam uşor cu telul.

Urmează apoi să adăugăm şi gălbenuşurile care au fost şi ele bătute, în prealabil, uleiul şi făina în ploaie. Amestecăm cu grijă pentru a nu se lăsa compoziţia de blat. După ce am obţinut compoziţia, o punem într-o tavă dreptunghiulară, unsă în prealabil cu ulei şi tapetată cu făină.

Nivelăm suprafaţa blatului şi începem să punem vişinile care au stat în prealabil la scurs. Dăm placinta cu visine la cuptor pentru 40 minute. După ce scoatem prăjitura cu visine din cuptor, o lăsăm să se răcească şi apoi o pudrăm cu zahăr.

prăjitura cu visine

Placinta cu mere si visine

Placinta cu mere si visine

Prajitura de post cu gem de visine

Prajitura de post cu gem de visine

Briose cu visine

Briose cu visine

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.