Plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide

placinta dobrogeana cu branza si stafide jpeg

Fiecare zonă a ţării are preparatele ei specifice. A venit rândul sud-estului ţării să ne încânte cu celebra plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide.

De ce ai nevoie pentru plăcinta dobrogeană cu brânză dulce şi stafide

1 pachet foi de plăcintă

5 ouă

800 g brânză vaci

100 g stafide

5 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 pachet de unt

100 ml smântână

Cum se prepară plăcinta dobrogeană cu brânză dulce şi stafide

Pui brânza de vaci la scurs peste noapte. Baţi zahărul cu 3 ouă până se topeşte, după care adaugi zahărul vanilat. Mixezi brânza cu ouăle şi stafidele. Ungi tava cu unt, iar restul îl topeşti. Ungi feliile de plăcintă cu unt, le lipeşti câte trei, pui o parte din umplutură şi le rulezi. Aşezi fiecare ruladă în tavă, în formă de cerc. Mixezi ouăle rămase cu smântâna şi torni peste plăcintă. Dai plăcinta la cuptor până se rumeneşte.