Plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide

Fiecare zonă a ţării are preparatele ei specifice. A venit rândul sud-estului ţării să ne încânte cu celebra plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide.
De ce ai nevoie pentru plăcinta dobrogeană cu brânză dulce şi stafide
1 pachet foi de plăcintă
5 ouă
800 g brânză vaci
100 g stafide
5 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 pachet de unt
100 ml smântână
Cum se prepară plăcinta dobrogeană cu brânză dulce şi stafide
Pui brânza de vaci la scurs peste noapte. Baţi zahărul cu 3 ouă până se topeşte, după care adaugi zahărul vanilat. Mixezi brânza cu ouăle şi stafidele. Ungi tava cu unt, iar restul îl topeşti. Ungi feliile de plăcintă cu unt, le lipeşti câte trei, pui o parte din umplutură şi le rulezi. Aşezi fiecare ruladă în tavă, în formă de cerc. Mixezi ouăle rămase cu smântâna şi torni peste plăcintă. Dai plăcinta la cuptor până se rumeneşte.