Placinţele cu piept de pui şi ciuperci

Placintele jpeg

Această reţetă ne-a trimis-o cititoarea noastră Oana Plăcintă din Suceava. Vă mulţumim! Şi voi ne puteţi trimite reţetele voastre preferate la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru aluat: 400 g făină 200 ml lapte 2 ouă 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2 linguri unt 25 g drojdie proaspătă

100g ciuperci

200 g piept de pui

100 g caşcaval

1 ardei roşu

1 ou

1 fir ceapă verde

sare

piper

cimbru

20 g susan

Mod de preparare:

Freci drojdia cu zahărul, apoi o diluezi cu puţin lapte călduţ, adaugi o lingură de făină şi obţii o maia pe care o laşi la dospit 10-15 minute. Cerni făina într-un vas, faci o gaură în mijlocul făinii şi pui maiaua, ouăle (păstrezi un galbenuş pentru uns), laptele şi sarea. Începi să frămânţi iar şi, când aluatul se desprinde pe de mână, adaugi untul moale şi mai frămânţi încă 10 minute, apoi îl laşi la dospit pentru o oră, la loc cald.

Între timp prepari umplutura. Dai pieptul de pui prin maşina de tocat, iar ciupercile, ceapa verde şi ardeiul roşu le toci mărunt. Amesteci carnea tocată, ciupercile, ardeiul, ceapa verde, caşcavalul (dat prin răzătoare), cimbrul, sarea, piperul şi un ou.

Intinzi o foaie de aluat şi tai pătrate. La fiecare pătrat decupezi un chenar. Ungi toată suprafaţa cu gălbenuşul de ou bătut cu puţin lapte şi pui în mijloc o lingură de umplutură.

Aduci cele patru colţuri ale chenarului în mijlocul pătratului şi le strângi puţin ca să se lipească unele de altele şi să nu se dezlipească la copt.

Pui placinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu gălbenuş şi presari susan peste ele. Introduci tava în cuptorul bine încălzit, la 180 de grade C, şi o laşi până se rumenesc.

Se servesc atât calde, cât şi reci.