Placinţele fragede cu dulceaţă de pere

Placinta jpeg

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Dragomir Marinela din Bobicesti Jud. Olt. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingredinete:

15 linguri zahăr 1 linguriţă praf copt faină cât cuprinde 21 linguri ulei 2 ouă 21 linguri apă minerala.

Mod de preparare:

Se amesteca bine zahărul, uleiul şi ouăle. Adăugăm apa minerală. Luam o lingură de făină şi amestecăm cu praful de copt, apoi adăugăm şi restul de făină. Frământăm până aluatul se desprinde de pe degete. Se întinde aluatul şi se taie dreptunghiuri. Se pune dulceaţă de pere în mijlocul fiecărui dreptunghi, se împătureşte în două şi pe margine se apasă cu vârful unei furculiţe pentru a se lipi bine plăcinţica. Se poate umple cu orice fel de dulceaţă, rahat sau brânză de vacă amestecată cu ou şi zahăr. Se ung placinţelele cu ou amestecat cu puţin zahar.

Se dă la cuptor şi când se rumenesc un pic se scot, se dau la rece şi se pudrează cu zahăr vanilinat.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestor.