Prăjitura „albiniţa“

prajitura albinita jpeg

Iiii...ce ne-am mai bucurat când am mâncat din această prăjitură. Ne-a distrat şi numele ei! Mulţumim Paula Iulia Pesteşan din Cenad, Timiş

Ingrediente

600 g făină 180 g zahăr 1 linguriţă bicarbonat 100 g margarină 200 ml lapte

Pentru cremă

300 ml lapte

zahăr vanilat

200 g zahăr

100 g griş

250 g margarină

1 lingură miere

1 borcan gem acrişor (prune)

zeamă de lămâie

cacao

Mod de preparare

Pui margarina şi zahărul într-un vas şi laşi la foc mic. Când zahărul s-a topit, dai deoparte. Adaugi treptat făina amestecată cu o linguriţă de bicarbonat. Torni treptat laptele, frămânţi aluatul şi îl împarţi în patru părţi egale. Le întinzi cu sucitorul, apoi le coci pe rând pe dosul tăvii.

Pentru cremă, pui într-un vas, la foc mic, laptele, mierea, zahărul tos şi cel vanilat. Când începe să dea în clocot, adaugi grişul în ploaie şi amesteci să nu facă cocoloaşe. Iei vasul de pe foc, adaugi margarina şi omogenizezi. Împarţi crema în două părţi egale: în una adaugi zeamă de lămâie şi în cealaltă cacao.

Aşezi prima foaie pe tavă, pui un strat de cremă, după care adaugi a doua foaie şi un strat de gem. Deasupra aşezi cea de-a treia foaie, un strat de cremă, apoi ultima foaie. Pui pe prăjitură un vas mai greu şi laşi până a doua zi. Ornezi după preferinţe.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.