Prăjitura Bunica

Bunicile prepară cele mai bune prăjituri. Iar doamna Cecilia Ciocoiu are o reţetă specială de prăjitură, pe care ne-a trimis-o şi nouă.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru blat
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri apă
2 linguri cacao
1 praf de copt
200 g făină
Pentru cremă
150 ml lapte
2 ouă
200 g zahăr
3 pliculeţe zahăr vanilat
250 g unt
Pentru glazură
150 g ciocolată
50 g unt
50 ml lapte
zahăr vanilat, după gust
Cum se prepară prăjitura
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt, apa, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă. Este bine să foloseşti o spatulă, amestecând de sus în jos. Separat, amesteci făina cu cacaua şi o încorporezi în compoziţie. Torni aluatul într-o formă tapetată şi dai la cuptorul încins 30-35 de minute. Îl laşi să se răcească.
Pentru cremă, amesteci ouăle, cu laptele, cele două tipuri de zahăr şi le aşezi pe focul mic până când se îngroaşă. Baţi untul spumă şi în încorporezi în crema bine răcită.
Pentru glazură, aşezi pe foc toate ingredientele şi amesteci până când se topeşte ciocolata. Tai blatul în două felii, întinzi pe prima crema, acoperi cu a doua felie şi torni deasupra glazura fierbinte.