Prăjitura Bunica

received 1781799372140242 jpeg

Bunicile prepară cele mai bune prăjituri. Iar doamna Cecilia Ciocoiu are o reţetă specială de prăjitură, pe care ne-a trimis-o şi nouă.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

6 ouă

300 g zahăr

6 linguri apă

2 linguri cacao

1 praf de copt

200 g făină

Pentru cremă

150 ml lapte

2 ouă

200 g zahăr

3 pliculeţe zahăr vanilat

250 g unt

Pentru glazură

150 g ciocolată

50 g unt

50 ml lapte

zahăr vanilat, după gust

 Cum se prepară prăjitura

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi praful de copt, apa, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă. Este bine să foloseşti o spatulă, amestecând de sus în jos. Separat, amesteci făina cu cacaua şi o încorporezi în compoziţie. Torni aluatul într-o formă tapetată şi dai la cuptorul încins 30-35 de minute. Îl laşi să se răcească.

Pentru cremă, amesteci ouăle, cu laptele, cele două tipuri de zahăr şi le aşezi pe focul mic până când se îngroaşă. Baţi untul spumă şi în încorporezi în crema bine răcită.

Pentru glazură, aşezi pe foc toate ingredientele şi amesteci până când se  topeşte ciocolata. Tai blatul în două felii, întinzi pe prima crema, acoperi cu a doua felie şi torni deasupra glazura fierbinte.