Prăjitură Cabana

prajitura cabana jpeg

Doamna Adriana Ene din Caracal ne-a convins că este o maestră în arta bucătăriei prin această prăjitură Cabana.

De ce ai nevoie pentru prăjitură Cabana

Pentru foi 4 ouă

200 ml ulei

200 ml lapte

200 g zahăr

1 praf de sare

1 lămâie

1 plic praf de copt

făină cât cuprinde

Pentru cremă

400 g zahăr

12 linguri făină

1,5 l lapte

400 g unt

400 g ciocolată

rahat nucă de cocos

Cum se prepară prăjitura Cabana

Se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, uleiul treptat, laptele şi făina amestecată cu praful de copt  Din această compoziţie se coc foi subţiri pe fundul unei tăvi întinse unse cu ulei.

Se pune zahărul la caramelizat, apoi se adaugă laptele, făină şi se amestecă pentru a nu se formă cocoloaşe. Amestecul se pune pe baie de abur până când crema se îngroaşă. Se lasă la răcorit, apoi se adaugă untul şi ciocolată topită. Se aşază crema între foi şi se lasă prăjitură câteva ore în repaus pentru a se putea porţiona. Se taie prăjitură în fâşii de 4 cm. Fiecare fâşie se taie pe diagonală apoi se lipesc cu crema câte 2 secţiuni sub formă de prismă asemeni unui  acoperiş de cabană. Se presară nuca de cocos, iar din bucăţele mici de rahat se formează coşul, ferestrele şi uşa cabanei