Prăjitură cu blat de nucă

Prajitura jpeg

Această reţetă de prajitura cu blat de nuca am primit-o de la cititoarea noastră Stroe Diana, Măldăreşti,din Vâlcea. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

prajitura cu blat de nuca

Ingrediente:

1½ pachet margarină 9 ouă 8 linguri făină 1½ cană zahăr 12 linguri zahăr pentru cremă 1 plic praf de copt 6 linguri lapte fiert 2½ căni nuci măcinate coaja de la o lămâie ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru blatul de prjitura, topeşti pe foc margarina, apoi o amesteci cu o cană şi jumătate de zahăr, cu 9 gălbenuşuri (puse pe rând), făina, praful de copt, laptele şi nuca măcinată. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 oC într- o tavă tapetată cu puţin ulei.

Pentru cremă, baţi albuşurile spumă, apoi adaugi pe rând 8 linguri de zahăr şi baţi până obţii o bezea. Caramelizezi la foc mic 4 linguri de zahăr şi îl încorporezi în bezea. Amestecul îl pui peste blat când este aproape gata. Mai dai la cuptor 5 minute, apoi îl scoţi. Tai prăjitura cu blat de nuca cu un cuţit înmuiat în apă cât este caldă. După ce prajitura cu blat de nuca se răceşte, răzuieşti ciocolata, pentru decor. Poftă bună!

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu blat de biscuiti

Prajitura cu mere. Reteta cu blat pufos

Prajitura cu mere. Reteta cu blat pufos

Prajitura in trei culori cu mac

Prajitura in trei culori cu mac