Prăjitură cu blat de nucă şi cremă cu stafide

Fotografie1527 jpeg

Această reţetă am primit-o de la citioarea noastră Petcu Alina din Comuna Gradinile, Jud. Olt. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de zahăr 3 linguri apă rece 5 linguri nucă măcinată 2 linguri de cacao 4 linguri de făină 1 praf de copt sare

200 g stafide

4 ouă

4 linguri zahăr

2 linguri pline cu vârf de făină

2 plicuri zăhar vanilat

10 linguri de lapte

1 plic gelatin

350 g unt

100 g zahăr pudră

50 g ciocolată

1 esenţă de rom

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi apa, adaugi albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi făină amestecată cu praful de copt, apoi nuca măcinată şi cacaua. Omogenizezi compoziţia, o torni într-o tavă dreptunghiulară, cu pereţii înalţi, mai mică decât cea de la aragaz şi o dai la cuptor 30-35 de minute.

Pentru cremă. Laşi stafidele să se înmoaie în apă caldă cu esenţa de rom pentru 2 ore. Baţi ouăle cu zahărul, adaugi făina, zahărul vanilat şi subţiezi cu lapte. Fierbi compoziţia pe baie de aburi pâna se îngroaşă şi o dai deoparte.

Topeşti gelatina în 100 ml apă pe baie de aburi, o dai deoparte, amesteci până se răceşte la temperatura degetului, apoi o adaugi in cremă şi o laşi deoparte să se răcească. Freci untul cu zahărul, apoi îl adaugi în crema răcită impreuna cu stafidele si o dai la frigider să se racească bine. Însiropezi blatul cu siropul rămas de la stafide, întinzi crema şi razi ciocolata.

Tai prăjitura după ce a stat  o ora la frigider.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.