Prăjitură cu brânză

prajitura cu branza jpeg

Mulţumim Marcelei Maria Pastor din Brăila pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 125 g unt 1 ou întreg 125 g zahăr 1 praf de copt 30 g cacao 2 linguri smântână

750 g brânză de vaci

200 g zahăr

4 ouă

1 plic budincă de vanilie

2 linguri smântână

Mod de preparare

Pentru aluat, ames­teci untul, oul, zahărul, cacaua, smântâna, făina, praful de copt şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Iei un sfert din aluat, îl frămânţi cu făină să devină tare şi să poată fi dat pe răzătoare. Îl laşi la frigider. Din aluatul rămas, întinzi o foaie cu mâna într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Pentru cremă, mixezi brânza dulce cu zahărul, cu praful de budincă, smântâna şi gălbenuşurile. Încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni crema peste foaia de aluat, iar peste ea răzuieşti bucata de ­aluat oprită. Coci, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. O serveşti atât caldă, cât şi rece.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg