Prajitură cu brânză

557x418 prajitura cu branza 285160 jpeg

Această reţetă de prajitura cu branza am primit-o de la cititoarea noastră Cornea Adriana. Mulţumim! Nu uitaţi că aşteptăm în continuare retete voastre la adresa retete@click.ro!

prajitura cu branza

Ingrediente:

Pentru blat: 5 oua 10 linguri faina 10 linguri Zahar 200 g unt 1 Praf de copt esenta de rom 2 linguri cacao

400 g brânză de vaci

3 ouă

stafide

sirop de trandafiri

2 linguri amidon

4 linguri zahăr

coajă de portocală

Mod de preparare:

Ca să facem blatul de prajitura, mixăm albuşuri cu un praf de sare, adăugăm zahărul treptat şi mixăm până se topeşte. Separat, într-ne bol mixăm untul moale cu gălbenuşurile şi adăugăm albuşurile. Adăugăm făina, praful de copt, esenţa de rom şi amestecăăm cu o lingură cu mişcari uşoare.

Turnam 1/2 din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt. Între timp nu uitaţi să încălziţi cuptorul circa 10 minute.

Pentru cremă: într-un bol mixăm ouăle cu zahărul şi adăugăm brânza, coaja de portocala, amidonul, stafidele (după ce le-am tinut 10 de minute în sirop de trandafiri). Amestecam bine.

Scoatem tava cu prajitura cu branza de la cuptor, adăugăm crema -în compoziţia rămasă adăugăm cacao, amestecam şi turnăm deasupra la crema. Întindem foarte bine crem şi dăm din nou la cuptor până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm prajitura cu branza să se răcească bine. Cu grijă după pudrăm cu zahăr.

Prajitura cu branza si caramel

Prajitura cu branza si caramel

Prajitura cu branza si mure fara coacere

Prajitura cu branza si mure fara coacere

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Prajitura cu crema de branza si ciocolata

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.