Prăjitură cu budincă

Valeria Dumitrache din comuna Butimanu, judeţul Dâmboviţa ne-a trimis o reţetă de desert, pe care vă provoacă să o preparaţi şi voi.
Ingrediente
BLAT
4 ouă jumătate cană zahăr 1 plic de praf de copt 2 linguri cacao 8 linguri făină
CREMA
2 plicuri budincă vanilie
6 linguri de zahăr
800 ml lapte
100 gr margarină la temperatura camerei
SIROP
4 linguri zahăr
jumătate cană apă
esenţă de rom
Mod de preparare
Blatul se prepară astfel: Se bat albuşurile împreună cu zahărul, până devin spumă. Se adaugă gălbenuşurile şi cacaua amestecând încontinuu şi apoi făina în care a fost pus plicul de praf de copt.Se coace 20 de minute la foc mediu.
Preparare cremă: Budinca se amestecă cu câteva linguri de lapte şi zahărul. Restul de lapte se pune la fiert cu margarina, iar când începe să clocotească se adaugă budinca şi se ţine la foc mic amestecându-se încontinuu până începe să se îngroaşe. Se bagă la frigider jumătate de oră.
Pentru sirop, se pun ingredientele (zahăr, apă, esenţa de rom) la foc mic până ce zahărul se topeşte.
Se însiropează bine blatul şi deasupra lui se toarnă un strat de budincă şi se uniformizează. Se poate orna cu ciocolată rasă, nucă de cocos sau bombonele colorate. Se serveşte rece.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.