Prăjitură cu budincă de vanilie şi mure

prajitura cu budinca de vanilie si mure jpeg

Îi mulţumim Gicăi Porceanu din Bucureşti pentru o reţetă apetisantă.

Ingrediente

Pentru blat 2 ouă 300 g făină 250 g zahăr 150 g unt 250 ml lapte 3 linguri cacao 3 linguri dulceaţă de mure 1 linguriţă bicarbonat stins în oţet 1 praf de sare

Pentru budincă

600 ml lapte

4 gălbenuşuri

200 g zahăr

125 g unt

4 linguri făină

1 pliculeţ gelatină granule

1 fiolă esenţă de vanilie

350 g mure

4 linguri apă

Pentru ornat

300 ml frişcă bătută

200 g mure

2 linguri dulceaţă de mure

Mod de preparare

Pentru blat, baţi ouăle cu un praf de sare. Adaugi zahărul, laptele, untul topit şi răcit, dulceaţa de mure şi bicarbonatul stins în oţet. La sfârşit, încorporezi făina cernută şi cele 3 linguri de cacao. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, cu pereţi detaşabili şi o dai la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute. Când trece testul cu scobitoarea, îl scoţi şi laşi la răcit.

Pentru budincă, amesteci gălbe­nu­şu­rile cu zahărul, laptele şi făina. Omogenizezi şi pui compoziţia într-un vas cu fund dublu. Laşi să fiarbă amestecând până se îngroaşă. Dai vasul deoparte şi aduagi gelatina hidratată în 4 linguri de apă rece. Încorporezi esenţa de vanilie şi untul tăiat cubuleţe. Când s-a răcit, adaugi murele strivite uşor şi amesteci.

Tai blatul în două. Peste prima foaie întinzi budinca de vanilie şi acoperi cu cea de-a doua foaie. Dai la frigider două ore. O serveşti decorată cu frişcă, mure şi dulceaţă.