Prăjitură cu căpşuni

prajitura cu capsuni jpeg

Mulţumim Nadiei Budur din Brăila pentru această reţetă! De-abia aşteptăm să o preparăm! Voi nu?

Ingrediente

Pentru blat 6 oua 6 linguri de zahar 4 linguri de lapte 4 linguri de faina 2 linguri de cacao 100 g ciocolata 1 plic praf de copt 100 g nuca macinata

600 ml lapte

7 linguri amidon

150 g zahar

250 g unt

esenta vanilie

3 albusuri

1 lingurita zeama lamaie

100 g zahar

Mod de preparare

Pentru blat mixam galbenusurile cu zahar pana cand acesta se topeste. Adaugam ciocolata topita si laptele. Amestecam ingredientele uscate, faina, cacao,nuca si praful de copt si le adaugam cu ajutorul unei spatule la amestecul de galbenusuri cu zahar. Adaugam si albusurile batute spuma.Coacem blatul si dupa ce se raceste se taie in doua.

Pentru crema amestecam laptele cu zaharul, zaharul vaniliat, amidonul si apoi le punem la foc mic intr-o craticioara amestecand mereu pana se ingroasa. Lasati sa se raceasca bine si adaugati untul la temperatura camerei.

Asamblam prajitura ,pune o parte de blat apoi jumatate de crema, 600 g capsuni taiate felii, cealalta jumatate de crema si cealalta parte de blat.Prajitura se lasa la rece pana pregatim glazura.

Pentru glazura am batut albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si zeama de lamaie apoi am batut bezeaua pe abur pana s-a legat.Am pus deasupra prajiturii bezeaua insa nu uniform ,asta pentru a da prajiturii un aspect placut.