Prăjitură cu ciocolată

Prajitura cu ciocolata jpeg

De abia aşteptăm să preparăm prăjitura cu ciocolată trimisă de doamna Anca Bodnar din Volovăţ, judeţul Suceava.

Pentru blat

8 ouă

8 linguri zahăr

8 linguri făină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Pentru umplutură:

500 ml frişcă lichidă

1 cutie lapte condensat

1 plic gelatină

100 ml lapte

Pentru glazură:

350 g ciocolată menaj

170 g unt

4 linguri ulei

4 linguri apă

Pentru sirop:

350 ml apă

150 g zahăr

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul treptat şi baţi în continuare până când compoziţia devine ca o bezea şi zahărul s-a topit. Adaugi gălbenuşurile, amesteci uşor, încorporezi făina în ploaie amestecată cu praful de copt şi cu  cacaua. Împarţi aluatul în două şi coci separat două blaturi. Pentru cremă, hidratezi gelatina în puţină apă, apoi torni peste ea 50 ml lapte cald şi amesteci. Mixezi laptele condensat cu laptele rămas şi adaugi frişca bătută şi gelatina. Pentru glazură, pui într-o cratiţă toate ingredientele, la foc mic, şi amesteci până se topesc. Dai compoziţia la rece. Pentru sirop, fierbi apa cu zahărul şi laşi la răcit.

Pui un blat însiropat pe o tavă, întinzi jumătate din cremă şi dai tava la rece până ce se întăreşte crema. Întinzi jumătate de glazură şi dai din nou la rece. Repeţi procedeul cu restul de cremă şi aşezi deasupra al doilea blat însiropat. Întinzi peste el restul de glazură.