Prăjitură cu ciocolată

Astăzi gătim după reţeta Erminei Mariana Vlăsceanu din Olteniţa
Ingrediente
Pentru blat 6 oua 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 6 linguri faina o lingură cacao
400 g ciocolată amaruie neagră
400 g smântâna pentru frisca nebatuta
1 lingură de unt.
300 g ciocolata albă
200 g smântâna pentru frisca
3 linguri gem de căpşuni pentru a colora crema.
300 g ciocolata albă
200 g smântâna pentru frisca
o lingură de unt
Mod de preparare
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul apoi se adaugă uleiul în fir subţire iar la sfârşit faina cernuta cu cacao. Se coace blatul iar când se răceşte se insiropeaza cu visinata sau compot.
Pentru crema 1, se încălzeşte smântâna fără să clocoteasca. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata bucăţi mici şi se lasă 5 minute. Se adaugă untul şi se amestecă bine până când se omogenizeaza. Se lasă la frigider o oră după care se bate cu mixerul la viteză mare 2-3 minute, nu mai mult pentru că se poate taia.
Pentru crema 2, se topeste ciocolata în smântâna ca la prima crema. După ce se scoate de la frigider se adaugă gemul şi se bate cu mixerul 2-3 minute până îşi dublează volumul.
Crema 3 se prepară la fel ca prima crema.
Asamblare : peste blatul insiropat se pune prima crema apoi se pune tava în frigider până când se prepară a doua crema. După ce se intinde a doua crema se pune iar la frigider până când este gata şi a treia crema. După ce s-a pus şi al treilea strat de crema se razuie ciocolată neagră deasupra.