Prăjitură cu ciocolată

Andreea Rădulescu din Bucureşti ne-a trimis la redacţie următoarea reţetă de prăjitură cu ciocolată. Prepar-o şi tu!
Ingrediente
5 ouă 150 g zahăr 50 g unt 500 ml lapte 150 g ciocolată 5 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 vârf cuţit praf de sare unt şi pesmet pentru tapetat tava zahăr pudră
Mod de preparare
Topim ciocolata cu untul într-un ibric la foc mic, apoi lăsăm să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se freacă cu tot zahărul până se obţine o cremă. Adăugăm ciocolata topită cu untul şi făina, apoi laptele călduţ şi amestecăm până compoziţia devine omogenă.
Încorporăm albuşurile bătute spumă cu praful de sare şi amestecăm uşor. Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dăm prăjitura cu ciocolată la cuptor la foc mic aproape o oră. Când este gata prăjitura cu ciocolată, presărăm zahăr pudră şi lăsăm să se răcească.
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.