Prăjitură cu ciocolată

prajitura ciocolata jpeg

Andreea Rădulescu din Bucureşti ne-a trimis la redacţie următoarea reţetă de prăjitură cu ciocolată. Prepar-o şi tu!

prăjitură cu ciocolată

Ingrediente

5 ouă 150 g zahăr 50 g unt 500 ml lapte 150 g ciocolată 5 linguri făină 2 plicuri zahăr vanilat 1 vârf cuţit praf de sare unt şi pesmet pentru tapetat tava zahăr pudră

Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul într-un ibric la foc mic, apoi lăsăm să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri.

Gălbenuşurile se freacă cu tot zahărul până se obţine o cremă. Adăugăm ciocolata topită cu untul şi făina, apoi laptele călduţ şi amestecăm până compoziţia devine omogenă.

Încorporăm albuşurile bătute spumă cu praful de sare şi amestecăm uşor. Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dăm prăjitura cu ciocolată la cuptor la foc mic aproape o oră. Când este gata prăjitura cu ciocolată, presărăm zahăr pudră şi lăsăm să se răcească.

Chec cu ciocolata si nuca de cocos

Chec cu ciocolata si nuca de cocos

Pasca fara aluat cu ciocolata

Pasca fara aluat cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.