Prăjitură cu ciocolată albă

prajitura cu ciocolata jpeg

Azi e rândul unei delicioase prăjituri, trimisă la redacţie de Nadia Budur din Brăila.

Ingrediente

Pentru blat: 285 grame de faina 150 grame de zahar 40 grame de cacao 2 oua 250 grame piure din amestec fructe de padure 125 ml ulei 200 ml apa 100 grame de ciocolata neagra o lingurita de bicarbonat o lingurita de praf de copt un sfert de lingurita de sare

250 grame de mascarpone

150 grame de ciocolata alba

200 grame de smantana de 30%

Mod de preparare

Pentru blat amestecam toate ingredientele uscate intr-un bol. Incalzim apa intr-o craticioara si cand aceasta este fierbinte luam vasul de pe foc, adaugam piureul de fructe si ciocolata rupta in bucatele foarte mici si amestecam bine.

Separat, in alt bol amestecam ouale, uleiul si laptele batut si dupa ce s-au omogenizat adaugam amestecul de ciocolata. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si omogenizam .Compozitia se toarna in tava si se coace 30-35 min. in functie de cuptor ,va rezulta un blat usor umed si foarte aromat datorita fructelor.

Pentru a face crema incepem prin a topi pe baie de aburi ciocolata alba, cu mare atentie pentru ca aceasta se poate usor arde. Cand ciocolata este topita o lasam sa se raceasca putin si intre timp mixam mascarpone pentru a-i da o consistenta cremoasa. Adaugam ciocolata alba peste mascarpone si o incorporam bine. Incorporam frisca (batuta in prealabil) in crema de mascarpone si ciocolata. Am taiat blatul in bucati dreptunghiulare si cu ajutorul unui poş am ornat fiecare bucata de prajitura cu crema .