Prăjitură cu ciocolată de casă

prajitura cu ciocolata de  casa jpeg

Îi mulţumim Elenei Pană pentru această reţetă delicioasă!

Ingrediente

Pentru blat 6 albuşuri 250 g zahăr 250 g nucă prăjită şi apoi tăiată 4 linguri făină

6 gălbenuşuri

250 g zahăr

2-3 linguri cacao

esenţă de rom

un pachet margarină

400 g lapte praf

Mod de preparare:

Blatul: albuşul se bate spumă, se adaugă zahărul treptat, apoi se adaugă nuca şi făina. Se amestecă uşor şi se coce în tava unsă cu margarină.

Crema: gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, cacaoa, esenţă de rom, margarina şi se fierb pe abur până se topeşte zahărul, după care se ia de pe foc. Se adaugă laptele praf şi se pune caldă peste blat. Deasupra, poţi adăuga glazură de ciocolată, dar nu este obligatoriu. O poţi orna după preferinţă.