Prăjitură cu cireşe

Din cireşe, cele mai iubite fructe ale verii, poţi prepara deserturi apetisante, cum este această prăjitură pufoasă. Reţeta o avem de la doamna Ioana Ungureau din Slatina.
Ingrediente
1 pahar iaurt
2 pahare zahăr
1 pahar ulei
6 ouă
3 pahare făină
½ praf de copt
1 esenţă de vanilie
2 linguriţe cacao
300 g cireşe fără sâmburi
Cum se prepară
Într-un bol, pui iaurtul, zahărul şi uleiul şi mixezi. Adaugi, rând pe rând, ouăle întregi şi mixezi după fiecare. Pui esenţa de vanilie şi făina amestecată cu praful de copt. Mixezi uşor compoziţia, până se omogenizează. Pui deoparte 4-5 linguri din ea, iar în restul aluatului adaugi cacaua. Torni compoziţia albă într-o tavă tapetată şi pui, din loc în loc, pe cea cu cacao pe care o amesteci uşor cu furculiţa pentru un aspect marmorat. Aşezi cireşele şi dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.