Prăjitură cu cremă

Îi mulţumim Iustinei Dumitreasa din Suceava pentru că ne-a trimis această reţetă!
Ingrediente
Pentru blat 8 ouă 400 g zahăr 350 g făină 4 linguri apă rece 1 praf de copt 1 praf de sare 1 fiolă esenţă de vanilie zahăr pudră
500 ml lapte
7 linguri făină
1 pachet unt
1 cană zahăr
1 praf de sare
1 fiolă esenţă de vanilie
coajă rasă de lămâie
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu sarea, apoi pui zahărul şi amesteci până se topeşte. Adaugi gălbenuşurile pe rând, esenţa de vanilie, torni apa rece şi încorporezi uşor făina amestecată cu praful de copt.
Torni compoziţia în tava tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 50 de minute. Tai blatul, după ce s-a răcit, în două părţi egale. Pentru cremă, pui la fiert laptele cu făina şi un praf de sare. Amesteci continuu ca să nu se formeze cocoloaşe, şi după ce a fiert puţin iei vasul de pe foc. Separat, amesteci un pachet de unt cu o cană de zahăr, în care adaugi coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat amestecul de făină în spuma de unt şi omogenizezi. Torni crema peste primul blat, nivelezi, aşezi cel de-al doilea blat (poţi pune o greutate deasupra) şi dai la rece până a doua zi. Pudrezi înainte de servire cu zahăr pudră.