Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura cu crema jpeg

Blat de cacao şi cremă de brânză? Da, vrem o porţie din această prăjitură recomandată de Dvornik Elke din Curtea de Argeş.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru blat

6 ouă

100 ml ulei

6 linguri zahăr

2 linguri cacao

4 linguri făină

1 praf de copt

1 praf sare

Pentru cremă

500 g brânză de vaci

200 g margarină sau unt

200 g zahăr pudră

esenţă vanilie, după gust

Pentru glazură

800 ml suc de portocale

5 linguri de zahăr

2 plicuri budincă de vanilie

 Cum se prepară prăjitura

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă tare albuşurile cu praful de sare. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul, torni uleiul în fir subţire, apoi încorporezi cacaua, făina şi praful de copt. Omogenizezi, uşor, albuşurile şi răstorni compoziţia într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcit.

Pentru cremă, baţi margarina sau untul, ţinute la temperatura camerei, cu zahărul pudră, apoi încorporezi brânza de vaci şi esenţă după gust. O întinzi peste blat. Dai la rece 2 ore.

Pentru glazură, prepari budinca după instrucţiunile scrise pe plicuri, dar foloseşti suc de portocale în loc de lapte. O dai de pe foc şi o amesteci din când în când până se răceşte, apoi o întinzi uniform peste cremă. Ţii prăjitura la frigider câteva ore.