Prăjitură cu cremă de brânză

prajitura cu crema de branza jpeg

Doamna Niculina Udroiu din piteşti ne-a ispitit cu o prăjitură cu cremă de brânză. Abia aşteptăm să o încercăm. Voi?

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de brânză

Pentru blat

200 g biscuiţi

125 g unt

Pentru cremă

250 g mascarpone

200 g cremă de brânză

250 g zahăr pudră

250 g frişcă lichidă

esenţă de vanilie

10 g gelatină

Cum se prepară prăjitura cu cremă de brânză

Biscuiţii se mărunţesc bine şi peste ei se adaugă untul topit şi răcit. Se mixează până când se omogenizează bine. Se tapetează o formă rotundă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia de biscuiţi nivelandu-se cu o lingură. Se pune gelatina în 50 ml de apă rece ca să se înmoaie apoi vasul cu gelatină se pune pe baie de aburi ca aceasta să se dizolve complet. În alt vas se pune zahărul, crema de brânză şi întreaga cantitate de mascarpone şi se mixează. Se adugă gelatina călduţă, vanilia şi frişcă bătută. Crema  obţinută se pune peste blatul de biscuiţi. Întreagă prăjitură se dă la rece câteva ore pentru întărirea cremei.