Prăjitură cu cremă de cafea

Un alt exemplu al doamnei Daliana Trifa din Oradea că este o expertă în prepararea deserturilor este această prăjitură cu cremă de cafea.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de cafea
Pentru foi
9 linguri zahăr
2 ouă
2 linguri miere
2 linguri ulei
1 linguriţă bicarbonat dizolvat în zeamă de lămâie
9 linguri nucă măcinată
făină, cât cuprinde
Pentru cremă
500 ml lapte
2 linguri griş
2 plicuri zahăr vanilat
1 pachet margarină pentru prăjituri
100 g frişcă
1 pachet biscuiţi
100 ml cafea fiartă
200 g zahăr
Cum se prepară prăjitura cu cremă de cafea
Pentru foi se amestecă toate ingredientele şi se fac 2 foi. Foile se întind cu mâna nu cu sucitorul şi se coc pe spatele tăvii unse cu ulei.
Pentru cremă, punem la fiert lapteleîmpreună cu zahărul şi zaharul vanila. Când fierbe adăugăm grişul se amestecă până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă în margarina frecată spumă în prealabil. Frişca se bate spumă.
Asamblare: o foaie cu nuca, jumătate din cremă, biscuiţi înmuiaţi în cafea,restul de cremă, a doua foaie cu nucă, frişcă şi opţional bombonele de ciocolată. Eu am ras ciocolată deasupra.