Prăjitură cu cremă de caramel

Prajitura cu crema de caramel jpeg

Mulţumim Mirelei Luca din Târgu Mureş pentru această reţetă!

Ingrediente

Pentru foi 500 g făină 1 praf de sare 100 g untură 100 g zahăr 1 ou 100 ml lapte 1 linguriţă amoniac

300 g zahăr

500 ml apă

120 g făină

500 ml lapte

1 pachet unt

100 g ciocolată cu lapte

3 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru foi: amesteci într-un bol făina, sarea, zahărul, untura, oul şi amoniacul stins în laptele călduţ. Frămânţi un aluat şi îl împarţi în cinci părţi egale. Întinzi câte o foaie şi le coci pe fundul tăvii 6-8 minute. Pentru cremă: caramelizezi 150 g de zahăr, adaugi apa şi laşi pe foc până se dizolvă tot caramelul. Restul de zahăr îl amesteci cu făina, adaugi laptele şi amesteci. Torni compoziţia peste caramel, omogenizezi şi laşi pe foc până se îngroaşă. Stingi focul, adaugi untul, amesteci bine, după care dai la rece. Aşezi prima foaie pe un platou, ungi cu cremă de caramel şi repeţi procedeul (trebuie să rămână foaie deasupra). Topeşti între timp ciocolata ruptă bucăţi, adaugi laptele şi amesteci până se omogenizează. Ornezi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la rece.