Prăjitură cu cremă de caramel

Mulţumim Mirelei Luca din Târgu Mureş pentru această reţetă!
Ingrediente
Pentru foi 500 g făină 1 praf de sare 100 g untură 100 g zahăr 1 ou 100 ml lapte 1 linguriţă amoniac
300 g zahăr
500 ml apă
120 g făină
500 ml lapte
1 pachet unt
100 g ciocolată cu lapte
3 linguri lapte
Mod de preparare
Pentru foi: amesteci într-un bol făina, sarea, zahărul, untura, oul şi amoniacul stins în laptele călduţ. Frămânţi un aluat şi îl împarţi în cinci părţi egale. Întinzi câte o foaie şi le coci pe fundul tăvii 6-8 minute. Pentru cremă: caramelizezi 150 g de zahăr, adaugi apa şi laşi pe foc până se dizolvă tot caramelul. Restul de zahăr îl amesteci cu făina, adaugi laptele şi amesteci. Torni compoziţia peste caramel, omogenizezi şi laşi pe foc până se îngroaşă. Stingi focul, adaugi untul, amesteci bine, după care dai la rece. Aşezi prima foaie pe un platou, ungi cu cremă de caramel şi repeţi procedeul (trebuie să rămână foaie deasupra). Topeşti între timp ciocolata ruptă bucăţi, adaugi laptele şi amesteci până se omogenizează. Ornezi prăjitura cu crema de ciocolată şi o dai la rece.