Prăjitură cu cremă de mascarpone şi vişine

PRAJITURA jpeg

Doamna Ani Mari Timoşenco din Bacău ne-a trimis o reţetă care ne-a lăsat gura apă, prăjitură cu cremă de mascarpone şi vişine.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu cremă de mascarpone şi vişine

Pentru blat: -5 ouă -200g zahăr -200g făină -o linguriţă praf de copt -1 plic zahăr vanilat -5 linguri ulei -4 linguri de cacao -1 praf de sare -500g de vişine proapete sau din compot Pentru cremă: -250 g mascarpone -150 ml frişcă lichidă -50 g zahăr -esenţă rom -200g vişine -50g ciocolată topită

Cum se prepară prăjitura cu cremă de mascarpone şi vişine

Se bat albuşurile cu un praf de sare, Treptat se adaugă zahărul şi plicul de zahăr vanilat şi se mixează. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu uleiul. În alt vas se amestecă făina, praful de copt şi cacaua. Se adaugă treptat peste amestecul de ouă şi se omogenizează uşor, de jos în sus, cu o spatulă. Toată compoziţia se toarnă într-o tavă dreptunghiulară. Deasupra se pun vişinele spălate şi curăţate de sâmburi. Se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se mixează frişca cu zahărul. Brânza mascarpone se amestecă cu frişca şi esenţa de rom.

Blatul scos din cuptor şi răcit se taie în două. Se întinde un strat de cremă. Deasupra se pune al doilea blat şi restul compoziţiei. Se ornează cu vişine şi ciocolată topită