Prăjitură cu dovleac

prajitura cu dovleac jpeg

Îi mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă!

Ingrediente foi 6 linguri apa minerala 6 linguri zahar 4 linguri ulei 1 lingurita amoniac 1 lingurita zeama de lamaie 300 g faina

600 g dovleac

250 g zahar

2 linguri ulei

coaja de lamaie

scortisoara

Se amesteca zaharul cu apa minerala,4 linguri ulei,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,astfel incat sa iasa o coca,din care se intind 3 foi intr-o tava cu dimensiunile de 31/23 cm. Foile se coc la foc mic,pe spatele tavii unse cu ulei si presarate cu faina.

Se rade dovleacul pe razatoarea mare si,dupa 30 de minute,se stoarce,se adauga zaharul,2 linguri ulei si se mai fierbe la foc mic,amestecand din cand in cand,pana ce compozitia se incheaga,apoi se adauga coaja de lamaie rasa si scortisoara.Se umplu foile cu pasta de dovleac,se presara cu zahar vanilat si se dau peste noapte la rece.A doua zi se taie in patrate.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg