Prăjitură cu dovleac

Îi mulţumim Vioricăi Trică din Râmnicu Vâlcea pentru această reţetă!
Ingrediente foi 6 linguri apa minerala 6 linguri zahar 4 linguri ulei 1 lingurita amoniac 1 lingurita zeama de lamaie 300 g faina
600 g dovleac
250 g zahar
2 linguri ulei
coaja de lamaie
scortisoara
Se amesteca zaharul cu apa minerala,4 linguri ulei,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,astfel incat sa iasa o coca,din care se intind 3 foi intr-o tava cu dimensiunile de 31/23 cm. Foile se coc la foc mic,pe spatele tavii unse cu ulei si presarate cu faina.
Se rade dovleacul pe razatoarea mare si,dupa 30 de minute,se stoarce,se adauga zaharul,2 linguri ulei si se mai fierbe la foc mic,amestecand din cand in cand,pana ce compozitia se incheaga,apoi se adauga coaja de lamaie rasa si scortisoara.Se umplu foile cu pasta de dovleac,se presara cu zahar vanilat si se dau peste noapte la rece.A doua zi se taie in patrate.