Prăjitură cu dulceaţă de trandafiri

Mulţumim Andreei Rădulescu pentru că s-a gândit la noi şi ne-a trimis această reţetă! Ingrediente:
6 oua
280 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
100 ml ulei
300 g faina
1 praf de copt
6 linguri apa clocotita
1 varf cutit praf sare
2 linguri ness
2 linguri apa
50ml lichior Amaretto
2 cutii pasta branza (2*200g)
2 cutii frisca lichida (2*200ml)
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri intaritor frisca
1 borcan dulceata de trandafiri (350g)
1 plic tort gelee rosu
1 lingura apa
Blat: Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Se freaca galbenusurile cu uleiul si zaharul. Se adauga albusurile, faina si apa clocotita in care s-a dizolvat praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii (25-30 min). Cand este gata se lasa la racit.
Crema: Frecam pasta de branza cu un sfert borcan dulceata. Spumam frisca cu zaharul vanilat si intaritorul, apoi o amestecam cu crema de branza cu ajutorul unei palete si dam la rece.
Siropul: Amestecam nessul cu apa si lichiorul.
Taiem blatul in 3 parti egale. Insiropam prima parte, adaugam un strat de crema, apoi unul de dulceata. Punem al doilea blat, insiropam, adaugam crema, apoi dulceata. Adaugam al treilea blat, insiropam si adaugam un strat subtire de crema. Imbracam tot tortul in crema ramasa.
Intr-un ibric punem restul de dulceata cu apa si plicul de tort gelee si tinem la foc mic. Se lasa putin la racit, apoi se toarna peste prajitura.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.