Prăjitură cu foi de caramel şi cremă de lămâie

La ocaziile aniversare şi nu numai, prepară o prăjitură cu foi de caramel şi cremă de lămâie, recomandată de Adriana Ene din Caracal.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru foi
1 ou
100 ml ulei
200 g sirop de caramel
1 plic amoniac
1 lingură zeamă de lămâie
1 praf de sare
400 g făină
Pentru cremă
500 ml lapte
6 linguri griş
6 linguri zahăr
250 g unt
1 lămâie
ciocolată albă
esenţă de lămâie
Cum se prepară prăjitura cu foi de caramel şi zeamă de lămâie
Mixezi oul cu o lingura de zăhar şi 100 ml de ulei. Adaugi un pliculeţ de amoniac stins cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi un praf de sare şi siropul de caramel. Adaugi făina şi frămânţi un aluat bun de întins din care modelezi 3 foi subţiri pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei.
Pui la fiert laptele, în care adaugi grişul şi zahărul. Cand grişul s-a fiert îl laşi la răcit şi adaugi untul, coaja si zeama de la lămâie. Aşezi crema între foi, iar deasupra torno o glazura de ciocolata albă in care am picurat căteva picaturi de esenţă de lămâie .