Prăjitură cu foi de caramel şi cremă de lămâie

DSC08482 jpeg

La ocaziile aniversare şi nu numai, prepară o prăjitură cu foi de caramel şi cremă de lămâie, recomandată de Adriana Ene din Caracal.

De ce ai nevoie pentru prăjitură

Pentru foi

1 ou

100 ml ulei

200 g sirop de caramel

1 plic amoniac

1 lingură zeamă de lămâie

1 praf de sare

400 g făină

Pentru cremă

500 ml lapte

6 linguri griş

6 linguri zahăr

250 g unt

1 lămâie

ciocolată albă

esenţă de lămâie

Cum se prepară prăjitura cu foi de caramel şi zeamă de lămâie

Mixezi oul cu o lingura de zăhar şi 100 ml de ulei. Adaugi un pliculeţ de amoniac stins cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi un praf de sare şi siropul de caramel. Adaugi făina şi frămânţi un aluat bun de întins din care modelezi 3 foi subţiri pe care le coci pe dosul tăvii unse cu ulei.

Pui la fiert laptele, în care adaugi grişul şi zahărul. Cand grişul s-a fiert îl laşi la răcit şi  adaugi untul, coaja si zeama de la lămâie. Aşezi  crema între foi, iar deasupra torno o glazura de ciocolata albă in care am picurat căteva picaturi de esenţă de lămâie .