Prăjitură cu fulgi de ovăz

15935149 10208237906173593 779695160 o jpeg

Fulgii de ovăz sunt recomandaţi pentru un mic-dejun sănătos, dar pot fi folosiţi şi în compoziţia prăjiturilor. Doamna Diana Dranca din Iaşi ne-a arătat cum!

Ingrediente

1 cană fulgi de ovăz

1 cană apă caldă

1/2 cană susan

30 g stafide

20 g seminţe floarea-soarelui

250 g făină

1 praf de copt

100 ml ulei

75 g zahăr

sare

1-2 linguri cacao

Cum se prepară

Pui fulgii de ovăz la înmuiat cu o cană de apă 5-10 minute. Amesteci cu celelalte ingrediente şi, la sfârşit, pui făina şi praful de copt. Aluatul trebuie să fie mai moale decât cel de pâine. Dacă mai e nevoie, poţi adăuga apă sau făină. Coci la foc potrivit aproximativ 40-50 de minute sau până trece testul scobitorii.