Prăjitură cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt recomandaţi pentru un mic-dejun sănătos, dar pot fi folosiţi şi în compoziţia prăjiturilor. Doamna Diana Dranca din Iaşi ne-a arătat cum!
Ingrediente
1 cană fulgi de ovăz
1 cană apă caldă
1/2 cană susan
30 g stafide
20 g seminţe floarea-soarelui
250 g făină
1 praf de copt
100 ml ulei
75 g zahăr
sare
1-2 linguri cacao
Cum se prepară
Pui fulgii de ovăz la înmuiat cu o cană de apă 5-10 minute. Amesteci cu celelalte ingrediente şi, la sfârşit, pui făina şi praful de copt. Aluatul trebuie să fie mai moale decât cel de pâine. Dacă mai e nevoie, poţi adăuga apă sau făină. Coci la foc potrivit aproximativ 40-50 de minute sau până trece testul scobitorii.