Prăjitură cu gem de prune

Din gemul care ţi-a mai rămas de anul trecut poţi prepara o delicioasă prăjitură cu prune, după reţeta domnului Marinel Uta din Vulcana de Sus.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
Pentru blat
6 linguri lapte
4 linguri miere
6 linguri ulei
250 g zahăr
800 g faină
1 linguriţă praf de copt
2 ouă
zeamă de lămâie
Pentru cremă
750 ml lapte
10 linguri griş
200 g zahăr
250 g unt
1 borcan gem de prune
nucăC de cocos, opţional
Cum se prepară prăjitura
Pentru blat, pui pe foc mierea, laptele, uleiul şi zahărul şi ţii până când acesta din urmă se dizolvă. Dai deoparte şi adaugi 2 ouă bătute, amestecând bine. Într-un vas pui ¾ din făină, apoi torni lichidul şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Încorporezi restul de făină şi frămânţi până obţii un aluat tare, îl împarţi în trei bucăţi, apoi le întinzi, pe fiecare în parte, cu sucitorul. Tapetezi o tavă şi coci foile, pe rând, până se rumenesc.
Pentru cremă, încălzeşti laptele combinat cu zahărul, apoi adaugi grişul, în ploaie, până când obţii o cremă tare. Laşi la răcit şi o încorporezi, lingură cu lingură, în untul frecat spumă separat.
Întinzi gemul de prune pe prima foaie, apoi o aşezi pe următoarea, peste care întinzi crema de griş şi acoperi cu ultima foaie. Poţi presăra nucă de cocos, după gust. Laşi prajitura peste noapte cu o greutate deasupra şi o serveşti a doua zi.