Prăjitură cu lapte

Prăjitură cu lapte? Mmmm, ce buuuun! Gabriel Sălăgean, un cititor fidel al revistei noastre, te învaţă cum să-ţi iasă cea mai bună prăjitură.
Ingrediente
200 g făină 5 g praf de copt 120 g unt 400 g zahăr alb 5 ouă 10 g extract de vanilie 500 ml lapte 400 g lapte condensat dulce (se găseşte în magazinele arăbeşti) 350 g lapte praf 350 grame smântână pentru frişcă scorţişoară pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un bol amesteca faina cu praful de ccopt. Intr-un alt bol amesteca untul cu o cana de zahar pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale si jumatate de lingurita de extract de vanilie. Amesteca totul foarte bine.
Adauga faina treptat peste compozitia cu unt. Amesteca totul bine pana faina este bine incorporata in crema de unt. Toarna apoi acesta compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand blatul este gata, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
Intre timp, amesteca laptele cu laptele condensat si laptele praf. Toarna aceasta compozitie peste blat.
Intr-un alt bol amesteca smantana pentru frisca, restul de zahar si extract de vanilie. Amesteca totul bine pana obtii o crema spumoasa. Adauga apoi aceasta crema peste baltul cu crema de lapte.
Da prajitura apoi la rece timp de cateva ore. Cel mai bine este sa o lasi la rece peste noapte. Prajitura cu lapte se serveste rece.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.