Prăjitură cu mac

Mulţumim Aureliei Baciu din Târgu Mureş pentru această reţetă delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat 6 albuşuri 1 praf de sare 9 linguri zahăr 100 g mac 6 linguri făină 1 plic praf de copt
Pentru cremă
350 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
100 g zahăr
100 g unt
50 g ciocolată amăruie
1-2 linguri lapte
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea. Adaugi zahărul în ploaie, mixând întruna, apoi macul şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi toate ingredientele cu o spatulă. Tapetezi o tavă, răstorni în ea compoziţia şi o dai la cuptorul încins 25‑30 de minute. Scoţi tava şi o laşi la răcit.
Pentru cremă, torni 250 ml de lapte într-un vas, apoi îl aşezi pe foc împreună cu zahărul. Omogenizezi restul de lapte rece cu budinca şi o torni în cel de pe foc, amestecând continuu să nu apară cocoloaşe. După ce s-a îngroşat o dai deoparte şi pui untul. O laşi la răcit, apoi o întinzi peste blat. Topeşti ciocolata în cele 2 linguri de lapte, apoi o pui peste budincă.