Prăjitură cu mac

prajitura cu mac jpeg

Mulţumim Aureliei Baciu din Târgu Mureş pentru această reţetă delicioasă.

Ingrediente

Pentru aluat 6 albuşuri 1 praf de sare 9 linguri zahăr 100 g mac 6 linguri făină 1 plic praf de copt

Pentru cremă

350 ml lapte

1 plic budincă de vanilie

100 g zahăr

100 g unt

50 g ciocolată amăruie

1-2 linguri lapte

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu sarea. Adaugi zahărul în ploaie, mixând întruna, apoi macul şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Omo­genizezi toate ingredientele cu o spatulă. Tapetezi o tavă, răstorni în ea compoziţia şi o dai la cuptorul încins 25‑30 de mi­nute. Scoţi tava şi o laşi la răcit.

Pentru cremă, torni 250 ml de lapte într-un vas, apoi îl aşezi pe foc împreună cu zahărul. Omogenizezi restul de lapte rece cu budinca şi o torni în cel de pe foc, amestecând continuu să nu apară cocoloaşe. După ce s-a îngroşat o dai deoparte şi pui untul. O laşi la răcit, apoi o întinzi peste blat. Topeşti ciocolata în cele 2 linguri de lapte, apoi o pui peste budincă.