Prăjitură cu mere

Violeta Dorina Matei, din Popesti Leordeni, jud. Ilfov ne-a trimis la redacţie o reţetă de prăjitură cu mere foarte uşor de preparat. dacă vreţi, puteţi înlocui merele cu orice alt fruct, sau chiar cu gem.
Ingrediente
6 ouă o cană de zahăr o cană de făină un praf de copt coaja de la o lămâie o ceşcuţă de ulei 2 plicuri de zahăr vanilat mere răzuite şi călite cu zahăr şi puţin ulei
Mod de preparare
Se răzuiesc merele, în funcţie de cât de mult vă place, se călesc cu o ceşcuţă de zahăr şi 2 linguri de ulei. Dacă merele sunt mai puţin zemoase se adaugă şi o cană de apă. Se lasă până se înmoaie bine. Se lasă la răcit. Între timp se pregăteşte aluatul.
Se bat albuşurile spumă. Se pun gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul şi bat bine până se topeşte zahărul. Se pune peste gălbenuşuri răzătura de lămâie, zahărul vanilat şi albuşurile bătute spumă, cu grijă.
Se amestecă praful de copt cu făina şi se pune puţin câte puţin peste compoziţia de albuşuri şi gălbenuşuri.
După ce s-au încorporat bine ingredientele se pregăteşte tava cu hârtie de copt, în lipsa hârtiei se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină. Se pune jumătate din compoziţia de aluat şi se introduce în cuptor aproximativ 15 minute sau până se întăreşte aluatul, în funcţie de cuptor. Se scoate şi se adaugă merele călite peste blatul de pandişpan, apoi după ce s-a nivelat bine stratul de mere se adaugă şi restul de aluat.
Se lasă la cuptor 25-30 min pâna se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea, daca nu se mai lipeste inseamna ca este gata. Se lasa la racit si apoi se portioneaza. Se poate pune frisca pe deasupra sau zahar pudra.
Tips
Daca aveti o tava mai mare se pot dubla ingredientele.
Tava folosita a avut 25x35
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.