Prăjitură cu morcov

prajitura cu morcov jpeg

Mulţumim Titianei Moldovean din Braşov pentru această reţetă.

Ingrediente

Pentru blat 750 g morcov ras 250 ml ulei 4 ouă 375 g zahăr 500 g făină 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt

250 g cremă de brânză

250 g zahăr

100-150 g unt

1 zahăr vanilat

1 bucată ciocolată menaj

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele lichide, le mixezi bine, apoi le adaugi treptat pe cele uscate, iar compoziţia obţinută o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 30-60 de minute, apoi îl laşi să se răcească. Între timp, faci crema. Mixezi untul cu crema de brânză, zahărul şi zahărul vanilat, apoi o aşezi peste blat şi îi razi deasupra ciocolată.