Prăjitură cu morcov

Mulţumim Titianei Moldovean din Braşov pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru blat 750 g morcov ras 250 ml ulei 4 ouă 375 g zahăr 500 g făină 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt
250 g cremă de brânză
250 g zahăr
100-150 g unt
1 zahăr vanilat
1 bucată ciocolată menaj
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele lichide, le mixezi bine, apoi le adaugi treptat pe cele uscate, iar compoziţia obţinută o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul 30-60 de minute, apoi îl laşi să se răcească. Între timp, faci crema. Mixezi untul cu crema de brânză, zahărul şi zahărul vanilat, apoi o aşezi peste blat şi îi razi deasupra ciocolată.