Prăjitură cu morcovi

prajitura cu morcovi felicia vanea jpeg

Îi mulţumim doamnei Felicia Vanea, din Bucureşti, pentru această delicioasă prăjitură cu morcovi.

Ingrediente

1 1/2 cană morcovi raşi 1 1/2 cană mere rase 1 cană zahăr 100 ml apă minerală sucul de la 1/2 portocală coaja rasă de la 1 portocală 50 ml ulei 300 g făină 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă scorţişoară esenţă de rom 6 linguri nucă coaptă, tocată nucă de cocos, portocalie

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, cu bicarbonatul şi cu scorţişoara. Separat, mixezi uleiul cu apa minerală, zahărul, sucul şi coaja de portocală. Încorporezi morcovii şi merele rase, 4 linguri de nucă, esenţa, amesteci cu o lingură, apoi omogenizezi amestecul cu făină.

Torni aluatul într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încins, la foc mediu, 40-45 de minute. O decorezi, după ce s-a răcit, cu miezul de nucă rămas şi cu nucă de cocos portocalie.