Prajitură cu nucă de cocos

<KENOX S630  / Samsung S630> jpeg

Suntem nişte răsfăţaţi, ce mai! Angelica Maria Trică din Rîmnicu Vâcea ne-a trimis din nou reţeta unei delicioase prăjituri.

Ingrediente

Pentru aluat

5 gălbenuşuri 250 g zahăr 200 ml lapte 50 g margarină 2 linguri de miere 300 g făină 1 pliculeţ praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă

6-7 linguri de lapte

250 g zahăr

3 linguri cacao

250 g margarină

150 g nucă de cocos

Mod de preparare

Margarina se freacă cu mierea. Se adaugă cele 5 gălbenuşuri de ou, unul câte unul şi zahărul şi se freacă bine. Se adaugă, alternativ şi treptat, laptele cu făina şi praful de copt stins cu zeama de lămâie.

Când totul a fost bine încorporat, se adaugă albuşurile bătute spumă, care se încorporează uşor. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc potrivit.

Se taie în cuburi după ce este bine răcită. Până când se răceşte prăjitura, se prepară crema. Se pune la fiert laptele cu zahărul şi cacaua. După câteva clocote, se ia de pe foc, se adaugă margarina şi se amestecă bine.

În această cremă moale se tăvălesc bucăţile de prăjitură, în aşa fel încât mijlocul să rămână galben. Se lasă pe o farfurie să se scurgă surplusul de cremă, după care se tăvălesc prin nuca de cocos amestecată cu o lingură de zahăr.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.