Prăjitură cu nucă, prune, budincă de caramel şi gelatină roşie

prajitura gelatina cititori jpeg

Mulţumim Cristina Nedelcu din caransebeş pentru această reţetă a unei delicioase prăjituri!

Ingrediente

Pentru blat 1 cana zahar o cana lapte 5 oua 1 cana nuca macinata 3 cani faina 1 plic praf de copt prune dintr-un borcan mare(800g)de compot 2 plicuri zahar vanilat

900ml lapte

2 budinci de caramel

zeama de visine

1 plic gelatina rosie

10 linguri zahar

Preparare

Pentru a doza ingredientele,folosesti o cana cu volumul de 250ml.Mixezi intr-un bol laptele,nuca,zaharul,faina,praful de copt,galbenusurile si zaharul vanilat.Bati albusurile spuma tare.Incorporezi in aluat spuma de albusuri,apoi prunele fara samburi.torni compozitia formata intr-o tava patrata,tapetata cu hartie de copt.Coci blatul in cuptorul preincalzit ,la foc mediu,pentru aproximativ 40 de minute.Pentru crema,amesteci praful de budinca cu zaharul si 100ml lapte rece,iar restul laptelui il pui la fiert.Cand clocoteste,adaugi budinca si amesteci energic,pana se ingroasa crema.Asezi blatul racit intr-o tava patrata ,iar deasupra intinzi budinca.Prepari gelatina conform instructiunlior de pe plic,apoi o torni peste budinca.Lasi prajitura la rece.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.