Prăjitură cu nucă şi gem

IMG 20161113 111254 jpeg

Întâmpină musafirii cu un platou cu prăjituri cu nucă şi gem. Antonia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă.

Ai nevoie de

15 albuşuri

300 g zahăr 600 g nucă măcinată 12 linguri făină

zeamă de lamâie

3 plicuri praf de copt

1 ½ borcan gem de prune

nucă coaptă, tocată mărunt, pentru decor

Cum se prepară

Mixezi albuşurile cu zahărul până când obţii o spumă tare. Încorporezi, cu o spatulă, miezul de nuci, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi făina. Aluatul obţinut este pentru trei foi. Le coci, pe rând, într-o tavă tapetată cu diametrul 25/35 şi le laşi la răcit.

Aşezi prima foaie, o ungi cu gem de prune, a doua, iar gem şi a treia foaie pe care o ungi cu o catitate mai mare de gem. Decorezi, după gust, cu nuca coaptă şi o dai la rece până a doua zi când o serveşti.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg