Prăjitură cu nucă şi gem

Întâmpină musafirii cu un platou cu prăjituri cu nucă şi gem. Antonia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă.
Ai nevoie de
15 albuşuri
300 g zahăr 600 g nucă măcinată 12 linguri făină
zeamă de lamâie
3 plicuri praf de copt
1 ½ borcan gem de prune
nucă coaptă, tocată mărunt, pentru decor
Cum se prepară
Mixezi albuşurile cu zahărul până când obţii o spumă tare. Încorporezi, cu o spatulă, miezul de nuci, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi făina. Aluatul obţinut este pentru trei foi. Le coci, pe rând, într-o tavă tapetată cu diametrul 25/35 şi le laşi la răcit.
Aşezi prima foaie, o ungi cu gem de prune, a doua, iar gem şi a treia foaie pe care o ungi cu o catitate mai mare de gem. Decorezi, după gust, cu nuca coaptă şi o dai la rece până a doua zi când o serveşti.