Prăjitură cu nucă şi vişine

praji cu visine si cafeaaaaaaaaaaaaa jpeg

O prăjitură cu o cremă fină şi uşor acrişoară de la vişine. Reţeta o avem de la doamna Daliana Trifa din Oradea.

De ce avem nevoie pentru prăjitură cu nucă şi vişine

Pentru foaie

250 g făină

140 g untură

70 g zahăr

1 ou

1 plic praf de copt

smântână cât cuprinde

Pentru cremă

100 ml cafea

150 g zahăr

2 linguri cacao

3 gălbenuşuri

150 g zahăr pudră

bomboane decorative

1 pachet margarină

Pentru blat

6 ouă

250 g zahăr

200 g nuci măcinate

3 linguri făină

vişine fără sâmburi

gem de căpşuni

Cum se prepară prăjitura cu vişinea şi nuci

Se face o foaie  din ingredientele de mai sus, care se întinde în tava. Peste ea se pune gem de căpşuni şi vişine din compot sau vişinată.

Se face un blat din 6 ouă, 250 g zahăr, 200 g nuci măcinate, 3 linguri făină. Se bat albuşurile spumă, după care se adaugă zahărul. Când zahărul s-a topit se adaugă şi gălbenuşurile, nuca iar, la final, se încorporează făina. Se toarnă peste vişine şi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.

Crema: 100 ml cafea se fierbe cu 150 g zahăr şi 2 linguri cacao. Când s-a răcit, se amestecă cu 3 gălbenuşuri şi 150 g zahăr pudră şi la urmă margarina frecată.