Prăjitură cu portocale

DSC09267 jpeg

Prăjiturile cu citrice sunt la mare căutare în această perioadă. Doamna Adriana Ene ne-a trimis o delicioasă prăjitură cu portocale.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu portocale

2 portocale

4 ouă

180 g zahăr

180 g unt

180 g făină

40 ml lichior de portocale

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjitura cu portocale

Separi ouăle şi topeşti untul. Baţi albuşurile cu un praf de sare, iar gălbenusurile le mixezi cu zahăul până îşi dublează volumul. Peste crema cu galbenuşuri adaugi untul topit, lichiorul de portocale, făina, sucul şi coaja celor două portocale rase. Adaugi albuşurile spumă, amesteci uşor şi torni apoi prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi prăjitura în cuptor aproximativ 40 de minute, 15 minute la foc mare şi 35 minute la foc mediu. Se pudrează cu zahar.