Prăjitură cu portocale

Prăjiturile cu citrice sunt la mare căutare în această perioadă. Doamna Adriana Ene ne-a trimis o delicioasă prăjitură cu portocale.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu portocale
2 portocale
4 ouă
180 g zahăr
180 g unt
180 g făină
40 ml lichior de portocale
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară prăjitura cu portocale
Separi ouăle şi topeşti untul. Baţi albuşurile cu un praf de sare, iar gălbenusurile le mixezi cu zahăul până îşi dublează volumul. Peste crema cu galbenuşuri adaugi untul topit, lichiorul de portocale, făina, sucul şi coaja celor două portocale rase. Adaugi albuşurile spumă, amesteci uşor şi torni apoi prăjitura într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Laşi prăjitura în cuptor aproximativ 40 de minute, 15 minute la foc mare şi 35 minute la foc mediu. Se pudrează cu zahar.