Prăjitură cu rubarbă

Doamna Harabagiu Elena ne-a trimis reţeta unui desert mai puţin peraparat la noi, dar incredibil de bun, prăjitura cu rubarbă.
De ce ai nevoie pentru prăjitură
6 ouă,
150 g zahăr
1/2 cană lapte
aprox. 1 cană de făină
1 praf copt
zeama de la o lămâie
4 linguri de ulei
1 plic zahăr vanilat
60 g griş
3-4 tije de rabarbă
Pentru decor
150 g frişcă
Mod de preparare prăjitură
Rubarba se spala bine si daca este nevoie se decojeste si se taie felii. Zaharul se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se mixeaza cu mixerul, se adauga cate un ou si se continua sa se mixeze.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si esenta de vanilie. Se mixeaza totul cat sa se omogenizeze compozitia.
Intr-o tava de tarta punem hartie de copt, turnam compozitia, deasupra punem rubarba taiata si presaram grisul amestecat cu o lingura de zahar. Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 50-60 minute, se testeaza cu scobitoarea. Se lasa in tava pana cand se raceste, dupa care se poate taia.
Se decoreaza cu frisca batuta.